About Me

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Ingeborg Vrij en ik werk onder de naam Daisy Design & Art. Ik woon en werk van uit huis in Heerhugowaard in de kop van Noord-Holland, Nederland. Daisy Design & Art bestaat nu een paar jaar maar ik heb wat veranderingen aangebracht in het soort werk dat ik maak. Toen ik met Daisy Design & Art begon werkte ik niet alleen als illustrator maar ook als grafisch designer en webdesigner. Inmiddels werk ik alleen nog als Ilustrator en aan het begin van dit jaar ben ik ook begonnen als Surface Pattern Illustrator, fantastische om te zien dat je zulke leuke dingen kunt maken in een heel klein formaat.

Opleiding

Tijdens mijn middelbare school cariere heb ik alle jaren tekenen en kunstgeschiedenis gehad als 1 van de vakken, de juffen waren altijd lovend over mijn werk en noemde mij erg getalenteerd.

Na de middelbare school heb ik de studie VIA (Vormgeving en Interactie van Ontwerp) afgerond aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze opleiding heb ik ook lessen gevolgd in multimedia, photoshop en illustrator.

In 2023 heb ik de opleiding Illustrator + Illustratief Tekenen gevolgd bij de NHA.

Zoals je ziet ben ik niet speciaal opgeleid voor creatief werk maar ook geen een autodidact.

[ De linosnede van de olifanten heb ik tijdens mijn schooltijd gemaakt ]

Ondernemerschap

Daisy Design & Art is niet mijn enigste bedrijf. Naast mijn creatieve bedrijf ben ik mede vennoot van Bert Kok Optiek, een brillenwinkel in Rotterdam. Hier hoort ook een webshop, www.lens4me.nl. Hierdoor ken ik alle facetten die horen bij het runnen van een bedrijf vooral bij het midden en klein bedrijf.

[ De etsy van een paard heb ik tijdens mijn schooltijd gemaakt ]

Daisy & Faye

Mijn huis en dus ook werkruimte deel ik met twee lieftallige assistentes. Daisy & Faye!!! Ze helpen graag met het maken van mijn illustraties.

Daisy is dol op alcohol markers en kleurpotloden en pakt ze graag af als ik er mee aan het werk ben. En soms kleurt ze er ook nog mee, soms zelfs op dr neus.

Faye vind alles leuk om mee te spelen maar vooral vingerverven met de gouache vind ze erg leuk.

Ze hebben ook hun eigen Instagram kanaal waar je meer over hun leven kunt vinden en soms zie je mij er ook.

De naam Daisy Design & Art

Na de vorige paragraaf zou je denken dat mijn bedrijf naar Daisy vernoemt is. Maar dat is puur toeval. De naam van mijn bedrijf komt bij een madeliefje vandaan in het engels een Daisy.

De eerste versie van mijn logo was voorzien van een digitaal getekende daisy. Maar inmiddels heb ik mijn logo aangepast. Op dit moment heeft mijn website alleen mijn bedrijfsnaam Daisy Design & Art als logo. Voor wie zich afvraagd welk lettertype dit is? Het is geen bestaand lettertype, dit heb ik met de hand geschreven. Dus toch nog een beetje kunst in het nieuwe logo.

Wist je dat…

  • Ik al van jongs af aan creatief bezig ben, tekenen, schilderen, werken met fimo klei, armbandjes maken, borduren, van alles en nogwat. Zoals de collage hiernaast die mij moet weergeven.
  • Ik houd van de natuur en graag tuinier.
  • Ik dol ben op dieren, en dan niet alleen huisdieren. Heb jij wel eens rendieren geaait, super zacht zijn ze. Of wel eens met jou gezicht zn 10 centimeter van het gezicht van een giraf gestaan.
  • Ik de titel ingenieur voor mijn naam heb staan, maar ik gebruik hem eigenlijk nooit en ik vertel mensen er eigenlijk ook nooit over dus je bevind je nu in een select gezelschap.
  • Ik een introvert ben en daarom geen spraakwaterval.
  • Ik de website van de Amerikaanse Acteur Dwight Schultz heb gemaakt, Lees meer over dit project op mijn special daarvoor ingerichte pagina.
  • Ik ben een echt meisje meisje, ik draag nagenoeg altijd een jurkje en mijn nagels zijn meestal gelakt in een vrolijk tintje roze.
  • Ik al jaren dagelijks aan yoga doe.
  • Ik leergierig ben, en dan niet op een vlak maar over een heel groot scala aan onderwerpen.
  • Ik dyslexie heb maar dat maakt mij extra creatief. Dus mocht je een spel foutje van mij zien, sorry daarvoor.
Nog steeds nieuwsgierig? 
Je kunt altijd een email sturen naar info@daisy-design.nl met je vraag?